Delf Scolaire 

Sinds dit schooljaar is onze school trots lid van het internationaal netwerk DELF Scolaire. DELF Scolaire staat voor Diplôme d'Études en Langue Française, een wereldwijd erkend diploma voor de Franse taal. Dit netwerk biedt leerlingen de kans om hun vaardigheden in het Frans te ontwikkelen en officieel te laten certificeren.Voor het eerst hebben 12 leerlingen van onze school deelgenomen aan het DELF Scolaire Examen A2.

Deze pilotgroep bestond uit 11 leerlingen uit 4 vwo en 1 leerling uit 4 havo. Het traject was uitdagend, aangezien wij geen apart lesuur voor DELF hadden zoals andere scholen. In plaats daarvan moesten we het programma en de leerdoelen in de reguliere lessen integreren. Dit vroeg om extra inzet en flexibiliteit van zowel de leerlingen als de docent.

Desondanks waren de leerlingen allemaal erg enthousiast en hebben ze met veel plezier aan de lessen deelgenomen. Op zaterdag 15 juni zijn zij in hun eigen tijd en op eigen gelegenheid afgereisd naar Rotterdam om het examen extern af te leggen. Dit vonden ze allemaal erg spannend, maar het was een waardevolle ervaring.

We zijn bijzonder trots te kunnen melden dat 11 van de 12 leerlingen geslaagd zijn voor het DELF Scolaire examen. Dit is een fantastische prestatie en we mogen terecht trots zijn op deze score. We hopen in de toekomst nog meer leerlingen de kans te geven om deel te nemen aan het DELF Scolaire programma en hun Frans naar een hoger niveau te tillen.

Tuby, Xynthia, Hanneke, Daniel, Tommy, Charisma, Aria, Joélio, Tiago, Yasser en Leena: Van harte gefeliciteerd!

Nadia Oulad Ali,namens de vakgroep Frans