Kennismakingsdagen mavo

Op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus zijn onze leerlingen het schooljaar gestart met introductiedagen. Een leuke manier om nieuwe klasgenoten te leren kennen. Donderdag 29 augustus was de eerste officiële lesdag.

Sportdag en 30 seconds toernooi 2 mavo

De tweede introductiedag voor de leerlingen uit 2 mavo bestond uit competities. En wat waren ze strijdlustig! Tijdens 30 seconds, verzorgd door Jeroen Citroen, klonk er iedere ronde luid gejuich als de tijd voorbij was. In de gymzaal werd er door de leerlingen op verschillende hindernisbanen gestreden om de snelste tijd. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning, want tijdens de lunch konden alle leerlingen genieten van een patatje, een snack en de zon. Het was een zeer geslaagde dag!


Film maken met R.O.E.T. 3 mavo

De leerlingen van 3 mavo hebben woensdag 28 augustus een geweldige dag gehad met het maken van hun eigen films! Onder begeleiding van het team van R.O.E.T. gingen ze aan de slag om met hun klasgenoten films te maken rond verschillende thema's, zoals thrillers, documentaires en detectives. Eerst kregen ze waardevolle tips van de professionals en schreven ze samen het script. Daarna was het tijd om het script tot leven te brengen, zowel binnen als buiten de school, gewapend met camera’s. In de komende begeleidingslessen zullen de films worden getoond. Zowel leerlingen als docenten kijken terug op een superleuke dag vol creativiteit en samenwerking, waarin ze elkaar én hun acteerkunsten beter hebben leren kennen!

Dagje Rotterdam 4 mavo

Op woensdag 28 augustus zijn de leerlingen van 4 mavo met de metro naar Rotterdam geweest. Alle leerlingen kregen een OV-pas van school. Met prachtig weer zijn allerlei karakteristieke punten bezocht, zoals de Markthal, het Centraal Station, de Erasmusbrug en museum Boijmans van Beuningen. Via een wandeltocht met opdrachten hebben de leerlingen elkaar beter leren kennen en vooral ook veel plezier gehad. Als afsluiting hebben we met elkaar geluncht bij Happy Italy waar heerlijke pasta of pizza gegeten kon worden.