Paris... Je t’aime... met 4 havo en 5 vwo 

‍Op 3 juli 2024 vertrokken wij, mevrouw Engelen, mevrouw Van Vugt, mevrouw Dogan en ondergetekende, mevrouw Oulad Ali, samen met leerlingen uit 4 HAVO en 5 VWO naar Parijs. Hoewel ons vertrek om 03:30 uur in de vroege ochtend plaatsvond, verliep de lange reis voorspoedig. De leerlingen waren rustig, gedisciplineerd en enorm enthousiast. 

Aangekomen in Parijs konden we helaas niet bij Montmartre en Sacré Coeur worden afgezet vanwege enorme files en afgesloten routes door de voorbereidingen op de aankomende Olympische Spelen. Door het overslaan van Montmartre kwamen we vroeg aan bij het Louvre. Om 11:15 uur mochten wij naar binnen en de leerlingen hebben verschillende meesterwerken bewonderd en verkenningsopdrachten uitgevoerd. Het bezoek aan het Louvre werd door iedereen als fantastisch ervaren. We verlieten het museum vol enthousiasme en verhalen. De indrukken van de Mona Lisa, de Venus van Milo en andere beroemde kunstwerken zorgden voor levendige gesprekken en een grote dosis inspiratie. 

Na het bezoek aan het befaamde Louvre hebben de leerlingen in groepjes de stad verder verkend. Ze bezochten onder andere de Notre-Dame, de Arc de Triomphe, het Centre Pompidou, andere bekende bezienswaardigheden en natuurlijk ook de Eiffeltoren. Hierbij voerden ze verschillende opdrachten uit zoals het maken van vlogs, het schrijven van recensies en het afnemen van straatinterviews. Onze complimenten aan de leerlingen, die hebben bewezen dat ze over de nodige discipline en positiviteit beschikken om elke schoolexcursie succesvol te maken, hoe zwaar en lang de reis ook is. Om 01:00 uur in de nacht kwamen we weer bij school aan, moe maar vervuld met mooie, leerzame en onvergetelijke herinneringen... Zo hebben we op een bijzonder leuke manier het schooljaar met elkaar afgesloten. 

Nadia Oulad Ali, ook namens de collega’s Leontine Engelen, Franciske van Vugt en Melihat Dogan